Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranslax med fänkål och purjolök
Mari Bergman

Saffranslax med fänkål och purjolök

30 minEnkelt
293,80 kr
4 portioner 67,39 kr per portion
Superenkel och god laxrätt där saffranet sätter en festlig prägel på såsen. Perfekt vardagsrätt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,5 stPurjolök
3 dlVispgrädde
600 gFärsk laxfilé
0,5 gSaffran
1 stFänkål Färsk
Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
2 dlBasmatiris
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber. Salta och peppra lite lätt.

3

Skölj och strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar.

4

Värm grädde och saffran i en kastrull på spisen. Krydda med salt och peppar.

5

Fördela grönsaksfräset i botten på en ugnsfast form och placera laxkuberna över. Tillsätt saffranssåsen och sätt in i ugnen i ca 10-12 min

6

Servera saffranslaxen med nykokt ris.

Näringsvärde: 825 kcal, 36 g protein, 53 g fett, 51 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell