Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äggstanning | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Vatten | |
4 st | Ägg | |
Pastagratäng | ||
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Basilika - torkad | |
400 g | Skruvpasta | |
0,5 msk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Huvudsallat |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano samt salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttfärsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vatten och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera pastagratängen med sallad.
Näringsberäkning: 811 kcal, 44 g protein, 44 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt