Gå vidare till huvudinnehåll
Aubergine och Kikärtsgryta med kokosmjölk

Aubergine och Kikärtsgryta med kokosmjölk

40 minEnkelt
260,50 kr
4 portioner 39,44 kr per portion
Mustig vegetarisk gryta, mild men ändå med sting

400 mlKikärtor
1 mskOlivolja
0,5 stKoriander - färsk
1 stLime
4 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stAubergine
1 stGul lök
1 stRöd Paprika
3 dlLångkornigt Ris
500 gSpicy Tikka Masala Sauce
400 mlKokosmjölk
Instruktioner
1

Koka ris. Hacka löken grovt, skär paprika och aubergine i 1-2 cm stora tärningar. Fräs grönsakerna i olja i 3-4 minuter. Tillsätt Tikka masala (eller motsvarande cooking sauce) och kokosmjölk. Låt koka i 15 min. Tillsätt kikärtorna, låt koka i 7-8 minuter. Strö om du vill över korianderblad. Servera med ris, matyoghurt och limeklyftor.

Använd en mildare Tikka masala sauce om du inte vill ha sting alls men kokosmjölken rundar av bra.