Kryddig korvgryta med lök,äpple och paprika
Mari Bergman

Kryddig korvgryta med lök,äpple och paprika

20 minEnkelt
193,80 kr
4 portioner12,46 kr per portion
Den kryddiga korvgrytan går på ett kick att laga och den passar lika bra med pasta som med ris eller gryn. Välj själv.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Korvgryta
3 mskKapris
240 gChorizo
1 stGul Paprika
0,33 stPurjolök
2 krmSvartpeppar Malen
1 stRöd Paprika
1 mskDijonsenap
2,5 dlVispgrädde
1 stÄpple Granny Smith
2 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stGul lök
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på paketet.

2

Korvgryta: Skala gul lök och skär i tunna klyftor. Skölj och strimla purjolöken. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.

3

Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.

4

Skär urkärnat äpple i klyftor och blanda ner i pannan.

5

Tillsätt grädde, dijonsenap och kapris i pannan. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 659 KCAL 20g Protein 45g Fett 41g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd