Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Korvgryta | ||
3 msk | Kapris | |
240 g | Chorizo | |
1 st | Gul Paprika | |
0,33 st | Purjolök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Dijonsenap | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök |
Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på paketet.
Korvgryta: Skala gul lök och skär i tunna klyftor. Skölj och strimla purjolöken. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.
Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.
Skär urkärnat äpple i klyftor och blanda ner i pannan.
Tillsätt grädde, dijonsenap och kapris i pannan. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 659 KCAL 20g Protein 45g Fett 41g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt