Gå vidare till huvudinnehåll
Lammfärsbiffar med matvete

Lammfärsbiffar med matvete

20 minEnkelt
328,20 kr
4 portioner 29,43 kr per portion
Lammfärsbiffar med matvete

0,5 tskKoriander - torkad
0,5 dlPersilja
2 stÄgg
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
1 krmSalt
2,5 dlMatvete
300 gLammfärs
1 klyftaVitlök
200 gRotselleri
0,5 krmKardemumma
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Koka matvetet enligt anvisning. Blanda färsen med finhackad lök, pressad vitlök, ägg, salt och kryddor. Riv rotsellerin grovt och strimla örterna. Blanda allt med färsen och avsvalnat matvete.

Bryn smöret i en stekpanna. Dela färsen och lägg en del i taget i pannan. Platta ut färsen så att den täcker botten. Stek på medelstark värme tills biffen har fått fin färg på ena sidan. Vänd biffen på ett lock och låt den glida ner tillbaka i pannan. Fortsätt att steka tills den fått fin färg på andra sidan. Skär biffen i bitar och servera med en sallad.