Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Koriander - torkad | |
0,5 dl | Persilja | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 krm | Salt | |
2,5 dl | Matvete | |
300 g | Lammfärs | |
1 klyfta | Vitlök | |
200 g | Rotselleri | |
0,5 krm | Kardemumma | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar |
Koka matvetet enligt anvisning. Blanda färsen med finhackad lök, pressad vitlök, ägg, salt och kryddor. Riv rotsellerin grovt och strimla örterna. Blanda allt med färsen och avsvalnat matvete.
Bryn smöret i en stekpanna. Dela färsen och lägg en del i taget i pannan. Platta ut färsen så att den täcker botten. Stek på medelstark värme tills biffen har fått fin färg på ena sidan. Vänd biffen på ett lock och låt den glida ner tillbaka i pannan. Fortsätt att steka tills den fått fin färg på andra sidan. Skär biffen i bitar och servera med en sallad.
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria