Gå vidare till huvudinnehåll
Kokosgryta med curry och röda linser
Mari Bergman

Kokosgryta med curry och röda linser

30 minEnkelt
240,10 kr
4 portioner 25,48 kr per portion
En het vegetarisk gryta med heta toner som är både enkel och snabblagad. Grytan håller sig bra i kylen ca. 3-4 dagar. Smaklig måltid!

Gryta
300 gMorötter
400 gKokosmjölk
1 mskCurry
1,5 dlRöda Linser Torkade
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
1 stLime
2 tskLantbuljong
1 krmCayennepeppar
0,5 stGul lök
1 stPaprika
0,5 stZucchini
Tillbehör
4 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Gryta: Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och skölj och tärna zucchini.

3

Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar. Tillsätt välsköljda linser. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Näringsvärde: Kcal: 657, Protein: 20 g, Fett: 28 g, Kolhydrater: 73 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell