Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Torskfilé Fryst | |
0,25 g | Saffran | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vatten | |
4 dl | Krossade Tomater | |
1 tsk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Basilika - färsk | |
1 msk | Skaldjursfond | |
2 st | Vanliga morötter |
Hacka lök och vitlök. Skär morot i små tärningar. Fräs lök och vitlök i rapsolja.
Tillsätt finkrossade tomater, morötter, lite salt, peppar och fond.
Häll på vatten och koka ca 5-10 minuter. Skär fisken i bitar. Tillsätt saffran och fiskbitar. Låt småkoka några minuter tills fisken är genomkokt.
Rekvisita: Agneta Livijn, Jean Dubost, Laguiole
Näringsvärde: Energi (kcal) 185,7, Protein (g) 24,9, Fett (g) 3,3, Kolhydrater (g) 12,0
Bild:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria