Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Romansallat | |
3 dl | Jasminris | |
Kyckling | ||
2 msk | Balsamvinäger | |
120 g | Lufttorkad Skinka | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,2 st | Basilika - färsk | |
1 tsk | Salt | |
450 g | Kycklinglårfile Färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Färsk |
Sätt ugnen på 225°.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Koka ris enligt anvisning på paketet. Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.
Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla