Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Chiliflakes | |
50 g | Ingefära inlagd | |
3 st | Avokado | |
1 st | Koriander - färsk | |
500 g | Lax Kallrökt | |
1 msk | Sesamfrö | |
4 st | Ägg | |
400 g | Sushiris | |
70 g | Spenat Blad | |
Majonnäs | ||
0,5 tsk | Sesamolja | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Rapsolja | |
2 msk | Miso | |
1 msk | Risvinäger | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 st | Ägg |
Majonnäs: Separera äggulan från vitan. Blanda äggula, miso, senap och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar.
När majonnäsen bundit sig kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt. Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.
Koka riset enligt instruktioner på paketet. Rosta sesamfrön. Lägg riset i skålar, toppa med skivad avokado, grovhackad koriander, majonnäs, spenat och slutligen laxen.
Toppa varje tallrik med en äggula, rostade sesamfrön och ev. lite chiliflakes.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Ingefära Gari 145g Blue Dragon
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt