Rice bowl - lax, ris, avokado & koriander
Korshags

Rice bowl - lax, ris, avokado & koriander

45 minEnkelt
668,15 kr
4 portioner125,77 kr per portion
En fräsch bowl är lika gott till lunch som till middag. Servera med kallrökt lax från Korshags, koriander och färsk mango.

1 krmChiliflakes
50 gIngefära inlagd
3 stAvokado
1 stKoriander - färsk
500 gLax Kallrökt
1 mskSesamfrö
4 stÄgg
400 gSushiris
70 gSpenat Blad
Majonnäs
0,5 tskSesamolja
1 krmSalt Fint
1,5 dlRapsolja
2 mskMiso
1 mskRisvinäger
1 mskDijonsenap
1 stÄgg
Instruktioner
1

Majonnäs: Separera äggulan från vitan. Blanda äggula, miso, senap och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar.

När majonnäsen bundit sig kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt. Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.

2

Koka riset enligt instruktioner på paketet. Rosta sesamfrön. Lägg riset i skålar, toppa med skivad avokado, grovhackad koriander, majonnäs, spenat och slutligen laxen.

Toppa varje tallrik med en äggula, rostade sesamfrön och ev. lite chiliflakes.