Curry no chicken
Mari Bergman

Curry no chicken

20 minEnkelt
189,60 kr
4 portioner19,49 kr per portion
Prova att laga vår vegetariska curry med sojastrimlor istället för kyckling. En lättlagad middag som passar hela familjen.

Tillbehör
0,5 mskVit balsamvinäger
1 stGrön Paprika
0,5 stGul Paprika
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
400 gÖvriga matgryn
125 gKörsbärstomater
Currygryta
3 dlVispgrädde
0,5 dlHavrebaserad matlagning
1 stGul lök
1 tskPaprikakrydda
2,5 tskCurry
0,5 mskJapansk soja
1 stRöd Paprika
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
125 gVegetariska Strimlor/Strips
Instruktioner
1

5 msk olja. Häll över lök och paprika på en tallrik.

2

5 msk olja i stekpannan och fräs sojastrimlorna med curry och paprikapulver i ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt löken och paprikan i pannan och tillsätt grädde, havregrädde, grönsaksbuljong och soja. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt curryn puttra på medelvärme i ca 10 min.

3

Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.

4

Currygryta: Lägg sojastrimlorna i blöt i ca 5 min.

5

Skala och strimla lök och strimla paprika. Fräs lök och paprika mjuk i

6

Sila av vattnet från sojastrimlorna och pressa ur så mycket vatten som det bara går. Hetta upp

7

Tillbehör: Skär tomaterna i kvartar och tärna paprikorna smått. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och salt.

Servera currygrytan med havreris och sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 725 kcal, 28 g protein, 43 g fett, 50 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir