Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Grön Paprika | |
0,5 st | Gul Paprika | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Övriga matgryn | |
125 g | Körsbärstomater | |
Currygryta | ||
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
2,5 tsk | Curry | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
125 g | Vegetariska Strimlor/Strips |
5 msk olja. Häll över lök och paprika på en tallrik.
5 msk olja i stekpannan och fräs sojastrimlorna med curry och paprikapulver i ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt löken och paprikan i pannan och tillsätt grädde, havregrädde, grönsaksbuljong och soja. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt curryn puttra på medelvärme i ca 10 min.
Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
Currygryta: Lägg sojastrimlorna i blöt i ca 5 min.
Skala och strimla lök och strimla paprika. Fräs lök och paprika mjuk i
Sila av vattnet från sojastrimlorna och pressa ur så mycket vatten som det bara går. Hetta upp
Tillbehör: Skär tomaterna i kvartar och tärna paprikorna smått. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och salt.
Servera currygrytan med havreris och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 725 kcal, 28 g protein, 43 g fett, 50 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria