Kantarellcrêpes
Mari Bergman

Kantarellcrêpes

45 minEnkelt
508,15 kr
4 portioner42,00 kr per portion
Otroligt goda crêpes med smaker inspirerande av hösten. Den krämiga och goda fyllningen innehåller både kantareller och skogschampinjoner. Mums!

Sallad
0,5 stRomansallat
0,5 stGurka
200 gRödkål Färsk
Crêpessmet
4 dlMellanmjölk
2 dlVetemjöl
3 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
Fyllning
250 gSkogschampinjoner
3 krmSvartpeppar Malen
0,75 tskSalt Fint
2 mskMat & Bak Smör
2 klyftaVitlök Vanlig
80 gSalladslök
2 dlCreme Fraiche Naturell
200 gKantareller
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Crêpessmet: Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt därefter resten av mjölken, ägg och salt och vispa samman.

3

Smält en liten klick smör i en varm stekpanna och stek ca åtta stycken crêpes. Förvara dem i ugnen allteftersom de blir klara.

4

Fyllning: Skala och finhacka vitlök. Putsa kantareller och champinjoner och skär dem i mindre bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svampen tillsammans med vitlöken tills all vätska har försvunnit och svampen fått lite färg.

5

Finstrimla under tiden salladslöken och tillsätt till svampfräset. Krydda med salt och peppar och häll i creme fraiche. Koka ihop ca 1 min.

6

Sallad: Skölj och finstrimla sallad och rödkål. Skölj och tärna gurkan och blanda ihop i en skål.

7

Crêpes: Fördela svampfyllningen på de åtta crêpsen, vik ihop dem och servera tillsammans med salladen.

Näringsvärde: 464 kcal, 17 g protein, 26 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg