Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt | |
600 g | Torskfilé | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
Dilldressing | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,25 st | Gul lök | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Tillbehör | ||
1 tsk | Strösocker | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 tsk | Salt | |
3 dl | Gräddfil | |
1 msk | Smör | |
1 st | Kålrabbi |
Tillbehör: Skala och koka potatis.
Dilldressing: Skala och skär löken i mindre bitar. Mixa samman dill, lök, olivolja, vit balsamvinäger, honung och salt i en tillbringare med hjälp av en stavmixer tills du får en slät dressing.
Tillbehör: Skala kålrabbin och skär den i sockerbitsstora fyrkanter. Lägg bitarna i en liten kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt socker, salt och smör. Koka kålrabbin alldente ca 5-7 min.
Känn efter så att det inte finns några ben i fisken. Salta och peppra torskfiléerna och stek dem på båda sidor i en varm panna med lite smör.
Servera den stekta torsken tillsammans med kokt potatis, dilldressing, gräddfil och kålrabbibitar.
Näringsvärde: 636 KCAL 43 G PROTEIN 24 G FETT 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel