Gå vidare till huvudinnehåll
Smörstekt torskfilé med dilldressing och kålrabbi
Mathem

Smörstekt torskfilé med dilldressing och kålrabbi

30 minEnkelt
270,15 kr
4 portioner35,20 kr per portion
Smörstekt vit fisk med en riktigt snabbfixad och god dilldressing tillsammans med kokt potatis.

0,5 tskSalt Fint
600 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
Dilldressing
1 mskVit balsamvinäger
0,5 dlOlivolja
2 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
0,25 stGul lök
0,5 stDill - färsk
Tillbehör
1 tskStrösocker
1 kgPotatis Fast
1 tskSalt Fint
3 dlGräddfil
1 mskSmör
1 stKålrabbi
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatis.

2

Dilldressing: Skala och skär löken i mindre bitar. Mixa samman dill, lök, olivolja, vit balsamvinäger, honung och salt i en tillbringare med hjälp av en stavmixer tills du får en slät dressing.

3

Tillbehör: Skala kålrabbin och skär den i sockerbitsstora fyrkanter. Lägg bitarna i en liten kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt socker, salt och smör. Koka kålrabbin alldente ca 5-7 min.

4

Känn efter så att det inte finns några ben i fisken. Salta och peppra torskfiléerna och stek dem på båda sidor i en varm panna med lite smör.

5

Servera den stekta torsken tillsammans med kokt potatis, dilldressing, gräddfil och kålrabbibitar.

Näringsvärde: 636 KCAL 43 G PROTEIN 24 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd