Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål
Mari Bergman

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål

45 minEnkelt
368,80 kr
4 portioner53,21 kr per portion
En härlig rätt med smörstekt torskrygg som serveras med ugnsbakad blomkål och potatis. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten kvällen innan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Torsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
600 gTorskrygg Fryst
2 mskMat & Bak Smör
Sallad
1 krmSalt Fint
1 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
50 gFärsk bladspenat
Ugnsbakad blomkål
50 gGrana Padano
1 krmSalt Fint
75 gMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBlomkål Färsk
0,5 stPersilja - färsk
30 gSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Ugnsbakad blomkål: Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.

3

Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.

4

Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Hacka mandlarna. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

5

Fisk: Salta och peppra torsken på båda sidor. Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.

6

Sallad: Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar.

7

Ugnsbakad blomkål: Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.

8

Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.

Näringsvärde: 480 kcal, 36 g protein, 32 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist