Gå vidare till huvudinnehåll
Torsk på spenatbädd med parmesanris
Mari Bergman

Torsk på spenatbädd med parmesanris

30 minEnkelt
349,75 kr
2 portioner 70,83 kr per portion
Sätt piff på riset genom att blanda det med blomkål och parmesan! Ljuvligt gott att servera till exempelvis fisk eller kyckling. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Torsk
250 gTorskrygg
1 krmSalt
2 dlMatlagningsgrädde
30 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
125 gKörsbärstomater
65 gFärsk bladspenat
Tillbehör
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
20 gParmesanost
1 dlFullkornsris
0,25 stBlomkål
1 tskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Koka råris enligt anvisning på förpackningen.

2

Torsk: Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna över. Krydda fisken med en nypa salt och peppar.

3

Blanda ihop grädden med riven parmesanost, salt och peppar och häll över fisken. Sätt in i ugnen i ca 12 min.

4

Tillbehör: Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare. Riv parmesanosten. Blanda det kokta riset med blomkålssmul, riven parmesan och olja. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Servera parmesanriset med torsken på spenatbädd.

Näringsvärde: 492 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir