Enkel yakiniku
Mari Bergman

Enkel yakiniku

30 minEnkelt
517,85 kr
4 portioner93,23 kr per portion
Lättlagad variant på den omtyckta rätten Yakiniku! Tunt strimlat entrecôte chilimarineras och steks, rätten serveras gärna med ett fluffigt ris. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
4 klyftaVitlök Vanlig
2 mskStrösocker
1 mskRapsolja
2 dlBasmatiris
0,5 dlVatten
Köp hem
2 mskFärsk ingefära
2 tskSambal Oelek
125 gSalladslök
1,5 dlJapansk soja
800 gEntrecote
Instruktioner
1

Strimla köttet. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med soja, sambal oelek och socker i en stor skål. Lägg ner köttet och blanda om ordentligt. Låt marinera i ca 15 min.

2

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Strimla salladslöken och lägg undan lite till toppingen.

4

Hetta upp en panna med olja rykande het. Ta upp köttet ur marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två omgångar ca 2-3 min.

5

Lägg ner allt kött i pannan och tillsätt marinaden och vatten. Låt såsen koka in snabbt.

6

Servera yakinikun med ris och toppa med salladslök.

Bild:

Nurlan Emir