Snabb halloumitaco
Mari Bergman

Snabb halloumitaco

30 minEnkelt
302,40 kr
4 portioner45,18 kr per portion
Tacos med halloumi, grillad avokado och tomatsalsa som passar perfekt till fredagsmyset. Enkelt, lättlagat och gott!

Tomatsalsa
400 gKörsbärstomater
0,75 mskVit balsamvinäger
0,5 tskChiliflakes
1 tskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
1 mskRapsolja
Halloumitaco
500 gHalloumi
65 gSalladsmix
320 gTortilla Wrap
1 mskRapsolja
28 gTaco Kryddmix
2 stAvokado
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Halloumitaco: Lägg de hela halloumibitarna i en ugnsfast form. Gnid in halloumin med olja och krydda med tacokryddan runt om ordentligt. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

3

Tomatsalsa: Finhacka tomaterna och skala och finhacka rödlök. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt chiliflakes, olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

4

Halloumitaco: Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla snittytorna med olja. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek/grilla avokadohalvorna så att de får en fin stekyta. Gröp sedan ur avokadoköttet med en sked och skär avokadon i skivor.

5

Grilla tortillabröden hastigt i pannan utan fett eller värm dem i ugnen i ca 2 min.

6

Skär halloumin i skivor.

7

Fyll varje tortillabröd med salladsmix, tomatsalsa, halloumi och avokadoskivor. Ät och njut!

Näringsvärde: 884 kcal, 36 g protein, 57 g fett, 53 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir