Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsalsa | ||
500 g | Miniplommontomater | |
0,75 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Rapsolja | |
Halloumitaco | ||
500 g | Halloumi | |
65 g | Salladsmix | |
320 g | Tortilla Wrap | |
1 msk | Rapsolja | |
28 g | Taco Kryddmix | |
2 st | Avokado |
Värm ugnen till 200 grader.
Halloumitaco: Lägg de hela halloumibitarna i en ugnsfast form. Gnid in halloumin med olja och krydda med tacokryddan runt om ordentligt. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Tomatsalsa: Finhacka tomaterna och skala och finhacka rödlök. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt chiliflakes, olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Halloumitaco: Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla snittytorna med olja. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek/grilla avokadohalvorna så att de får en fin stekyta. Gröp sedan ur avokadoköttet med en sked och skär avokadon i skivor.
Grilla tortillabröden hastigt i pannan utan fett eller värm dem i ugnen i ca 2 min.
Skär halloumin i skivor.
Fyll varje tortillabröd med salladsmix, tomatsalsa, halloumi och avokadoskivor. Ät och njut!
Näringsvärde: 884 kcal, 36 g protein, 57 g fett, 53 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1