Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
12 g | Jäst Original Färsk | |
150 g | Rödbetor Färsk, eller morötter, palsternacka, zucchini | |
0,5 dl | Olivolja | |
30 g | Salt Fint | |
0,5 l | Vatten | |
660 g | Vetemjöl Special |
Lös jästen i vatten och tillsätt salt.
Tillsätt olivolja, vetemjöl special och rivna grönsaker/rotfrukter/bönor.
Rör till en lös deg.
Täck bunken och ställ in i kylen över natten.
På morgonen häll upp degen på en mjölad yta, vänd in kanterna till mitten, låt degen vila i 30 min.
Värm ugnen till 250 grader.
Dela degen i 12 st bitar med en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda frallorna i 10 min. Sänk därefter ugnen till 200 grader och grädda ytterligare i 5 min.
Bild:
Petter Backlund
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt