Gå vidare till huvudinnehåll
Nattjästa frallor med grönsaker
Karin Olsson

Nattjästa frallor med grönsaker

1 tEnkelt
60,85 kr
1 portion15,68 kr per portion
Har du grönsaker och rotfrukter som är på väg att bli gamla? Blanda dem i brödet så minskar du matsvinnet och får saftiga frallor på köpet. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,13

12 gJäst Original Färsk
150 gRödbetor Färsk, eller morötter, palsternacka, zucchini
0,5 dlOlivolja
30 gSalt Fint
0,5 lVatten
660 gVetemjöl Special
Instruktioner
1

Lös jästen i vatten och tillsätt salt.

2

Tillsätt olivolja, vetemjöl special och rivna grönsaker/rotfrukter/bönor.

3

Rör till en lös deg.

4

Täck bunken och ställ in i kylen över natten.

5

På morgonen häll upp degen på en mjölad yta, vänd in kanterna till mitten, låt degen vila i 30 min.

6

Värm ugnen till 250 grader.

7

Dela degen i 12 st bitar med en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper.

8

Grädda frallorna i 10 min. Sänk därefter ugnen till 200 grader och grädda ytterligare i 5 min.

Bild:

Petter Backlund