Gå vidare till huvudinnehåll
Korvgryta med pepparrot
Mari Bergman

Korvgryta med pepparrot

20 minEnkelt
225,75 kr
4 portioner 32,76 kr per portion
Njut av en lättlagad korvgryta till middag. Värmer även för de kallaste dagarna. Korvgrytan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och kan även frysas in. För att göra rätten glutenfri, välj en glutenfri korv och buljong.

Korvgryta
1 stPaprika
1 dlCreme Fraiche Naturell
3 mskPepparrot Färsk
600 gBratwurst
1 krmSalt
1 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Vanlig
390 gKrossade Tomater
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 stRödlök
1 stBroccoli Färsk
Tillbehör
3 dlRis
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Korvgryta: Skala och klyfta löken samt skala och finhacka vitlöken. Skiva korven i slantar. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och korv ca 3 min under omrörning. Tillsätt tomatpure´, krossade tomater, creme fraiche och grönsaksbuljong. Puttra ihop 5 min under lock.

3

Skölj och skär paprikan i bitar och skölj och dela broccolin i buketter. Tillsätt till grytan och låt puttra 5 ytterligare min. Smaka av med salt och peppar.

4

Skala och riv pepparroten och tillsätt i grytan efter tycke och smak. Pepparrot kan variera väldigt mycket i styrka.

Servera korvgrytan tillsammans med ris.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 689 kcal, 28 g protein, 34 g fett, 67 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell