Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gratäng | ||
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
500 g | Nötfärs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad oregano | |
0,5 st | Zucchini | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
350 g | Pastasås Basilika | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
125 g | Mozzarellaost | |
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Vinäger | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
150 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den genomstekt. Krydda med oregano, timjan, basilika och salt. Tillsätt tomatsåsen och låt det puttra ihop snabbt.
Skölj och skiva blomkålen tunt och skölj och grovriv zucchinin. Krama ur vätskan ordentligt från zucchinin. Blanda ihop köttfärssåsen med blomkål och zucchini i en ugnsfast form. Toppa med skivad mozzarella och sätt in i ugnen ca 15 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och riv morötterna och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till gratängen.
Näringsvärde: Kcal: 461 Fett: 29 g Protein: 34 g Kolhydrater: 14 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo