Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Guacamole | ||
2 st | Avokado | |
1 st | Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Lime | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Fisk | ||
1 msk | Rapsolja | |
2 st | Ägg | |
4 msk | Vetemjöl | |
600 g | Torskfilé | |
1 krm | Salt | |
150 g | Panko | |
Till servering | ||
320 g | Tortilla Wrap | |
300 g | Mango Fryst | |
Syrlig kålsallad | ||
300 g | Vitkål | |
25 g | Chilipeppar Färsk, 1 st | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Till servering: Tina mangon och lägg i en skål.
Syrlig kålsallad: Strimla kålen tunt. Kärna ur chilin och skiva den tunt. Skala och skiva löken tunt. Skölj och finhacka koriander och skala och riv vitlök. Lägg alla grönsaker i en bunke och tillsätt limeskal, limesaft och olja. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Mosa samman med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka fint. Skala och riv vitlöken. Blanda tomat och vitlök med avokadomoset och tillsätt limesaft. Smaka av med salt.
Fisk: Skär torsken i kuber. Salta efter smak och vänd sedan torskbitarna i mjölet.
Vispa upp äggen och vänd fiskbitarna i äggen och till sist i ströbrödet. Stek fisken i olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera den stekta fisken med kålsallad, mango och guacamole i tortillabröd.
Näringsvärde: 799 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 82 g kolhydrater
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria