Pasta zafferano med räkor

Pasta zafferano med räkor

20 minEnkelt
298,20 kr
4 portioner43,67 kr per portion
Snabbt, enkelt och mycket mycket gutt. Denna pastarätt går alltid hem.

3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
200 gHandskalade Räkor
400 gRigatoni
2 mskGrönsaksfond
1,5 dlVitt vin
0,5 gSaffran
0,5 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
200 gSparris Färsk
2 stSchalottenlök
1 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela sparrisen i mindre bitar.

2

Dra sedan igång med att fräsa vitlök, schalottenlök, sparris och chiliflakes (eller finhackad chili) i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (Sparrisen ska fortfarande vara krispig).

3

Gå sedan i med saffran (som du löst upp i någon deciliter vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ.

4

Häll i grädden och grönsaksfond, låt puttra lite fint i 10 minuter. Släng i en klick smör och smaka upp med salt och svartpeppar.

5

Koka pastan några minuter från färdig och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Är den för torr eller tjock? Gå i med mer pastavatten. Jobba in en go krämig konsistens.

6

Till sist, gå i med räkorna och rör runt. Smaka (igen) av med salt och svartpeppar. Hur svårt var det? Inte alls skulle jag säga.

Upp på tallrik med lite finhackad persilja och parmesan on top, det blir dunder??

Recept &

Bild:

Niklas Rydasp