Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Handskalade Räkor | |
400 g | Rigatoni | |
2 msk | Grönsaksfond | |
1,5 dl | Vitt vin | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
200 g | Sparris Färsk | |
2 st | Schalottenlök | |
1 krm | Chiliflakes |
Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela sparrisen i mindre bitar.
Dra sedan igång med att fräsa vitlök, schalottenlök, sparris och chiliflakes (eller finhackad chili) i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (Sparrisen ska fortfarande vara krispig).
Gå sedan i med saffran (som du löst upp i någon deciliter vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ.
Häll i grädden och grönsaksfond, låt puttra lite fint i 10 minuter. Släng i en klick smör och smaka upp med salt och svartpeppar.
Koka pastan några minuter från färdig och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Är den för torr eller tjock? Gå i med mer pastavatten. Jobba in en go krämig konsistens.
Till sist, gå i med räkorna och rör runt. Smaka (igen) av med salt och svartpeppar. Hur svårt var det? Inte alls skulle jag säga.
Upp på tallrik med lite finhackad persilja och parmesan on top, det blir dunder??
Recept &
Bild:
Niklas Rydasp
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria