Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära
Mari Bergman

Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära

40 minEnkelt
438,65 kr
2 portioner83,20 kr per portion
Vacker och smakrik middag med lax, grönsaker och en god dressing med lime och chiliflakes. Toppa gärna laxen med svarta sesamfrön. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
0,5 stLime
1 dlYoghurt för Matlagning
2 mskVatten
1 krmSalt Fint
2 krmChiliflakes
Lax och kål
100 gGrönkål
1 stRödlök
1 krmSalt Fint
1 mskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
500 gSpetskål
0,5 stLime
0,5 mskOlivolja
2 tskSesamfrö
2 mskJapansk soja
300 gFärsk laxfilé
1 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Lax och kål: Dela spetskålen i 4 bitar på längden. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg kål och lök på plåten och strö över lite salt och peppar.

3

Skala och riv ingefära och blanda med soja, olja, rivet limeskal och limesaft i en liten skål (gillar du hetta kan du även tillsätta lite chiliflakes). Tillsätt hälften av marinaden över kål och lök och rosta i ugnen i ca 20 min.

4

Dressing: Blanda samman yoghurt, vatten, chiliflakes, rivet limeskal och limesaft i en skål. Smaka av med salt.

5

Lax och kål: Skär laxen i kuber och salta lite lätt. Ta ut kål och lök ur ugnen. Fördela grönkål på plåten och lägg laxkuberna över. Häll resterande marinad över laxen och strö över sesamfrön. Sätt in kål och lax i ugnen och rosta i ytterligare 10 min.

6

Ringla över dressingen vid servering, ät och njut!

Näringsvärde: 497 kcal, 37 g protein, 29 g fett, 19 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir