Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
0,5 st | Lime | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 msk | Vatten | |
1 krm | Salt Fint | |
2 krm | Chiliflakes | |
Lax och kål | ||
100 g | Grönkål | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Spetskål | |
0,5 st | Lime | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 tsk | Sesamfrö | |
2 msk | Japansk soja | |
300 g | Färsk laxfilé | |
1 krm | Chiliflakes |
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Lax och kål: Dela spetskålen i 4 bitar på längden. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg kål och lök på plåten och strö över lite salt och peppar.
Skala och riv ingefära och blanda med soja, olja, rivet limeskal och limesaft i en liten skål (gillar du hetta kan du även tillsätta lite chiliflakes). Tillsätt hälften av marinaden över kål och lök och rosta i ugnen i ca 20 min.
Dressing: Blanda samman yoghurt, vatten, chiliflakes, rivet limeskal och limesaft i en skål. Smaka av med salt.
Lax och kål: Skär laxen i kuber och salta lite lätt. Ta ut kål och lök ur ugnen. Fördela grönkål på plåten och lägg laxkuberna över. Häll resterande marinad över laxen och strö över sesamfrön. Sätt in kål och lax i ugnen och rosta i ytterligare 10 min.
Ringla över dressingen vid servering, ät och njut!
Näringsvärde: 497 kcal, 37 g protein, 29 g fett, 19 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini