Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesanpanerad kyckling med rostad potatis och ärtdipp
Mari Bergman

Parmesanpanerad kyckling med rostad potatis och ärtdipp

45 minMedel
347,70 kr
4 portioner50,64 kr per portion
Krispigt panerad kyckling som serveras med rostad potatis och dipp på gröna ärtor. Passar perfekt till både vardag och helg. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
4 mskOlivolja
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 stÄgg
1 dlPanko
Köp hem
250 gGröna Ärtor Frysta
1 stBasilika - färsk
600 gKyckling Minutfilé
85 gRiven Parmesanost
1 kgDelikatesspotatis
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Tina ärtorna.

2

Skölj potatisen och lägg potatisarna i en ugnsfast form. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Rosta potatisen i ugnen i ca 35 min.

3

Salta och peppra kycklingfilérna på båda sidor.

4

Vispa upp ägget i en skål. Blanda riven parmesanost och pankoströbröd på ett fat.

5

Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

6

Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.

7

Mixa samman tinade ärtor med basilikablad, 1 msk olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

8

Servera den panerade kycklingen med rostad potatis och ärtdipp.

Bild:

Lina Eriksson