Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laxpudding | ||
3 dl | Mjölk | |
1 kg | Potatis | |
2 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
4 st | Ägg | |
2 st | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Dill - färsk | |
400 g | Lax Gravad | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
Brynt smör | ||
50 g | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Laxpudding: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Skär laxen i skivor.
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna så att löken mjuknar utan att ta färg.
Vispa ihop ägg, mjölk, finhackad dill, salt och peppar i en bunke.
Skiva den kokta potatisen.
Varva potatis, lax och stekt lök i en form. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Sallad: Skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda samman i en skål med salladen och ringla över olja och balsamvinäger.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull strax innan servering.
Ringla brynt smör över laxpuddingen och servera med salladen vid sidan av.
Näringsvärde: 696 kcal, 37 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
3 Gravad Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta