Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpudding med brynt smör
Mari Bergman

Laxpudding med brynt smör

1 tMedel
327,75 kr
4 portioner 60,75 kr per portion
Laxpudding med gravad lax, dill och brynt smör passar lika bra till vardag som till helg.

Laxpudding
3 dlMjölk
1 kgPotatis
2 mskSmör
0,5 tskSalt
4 stÄgg
2 stGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
1 stDill - färsk
400 gLax Gravad
Sallad
0,5 stGurka
65 gSalladsmix
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
0,5 mskBalsamvinäger
Brynt smör
50 gSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Laxpudding: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Skär laxen i skivor.

4

Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna så att löken mjuknar utan att ta färg.

5

Vispa ihop ägg, mjölk, finhackad dill, salt och peppar i en bunke.

6

Skiva den kokta potatisen.

7

Varva potatis, lax och stekt lök i en form. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30-40 min.

8

Sallad: Skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda samman i en skål med salladen och ringla över olja och balsamvinäger.

9

Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull strax innan servering.

10

Ringla brynt smör över laxpuddingen och servera med salladen vid sidan av.

Näringsvärde: 696 kcal, 37 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir