Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med zucchinipasta och broccolipesto
Mari Bergman

Lax med zucchinipasta och broccolipesto

30 minEnkelt
257,70 kr
2 portioner 61,70 kr per portion
"Spaghetti" på zucchini går både snabbt och lätt att tillaga. Med pesto på broccoli och stekt lax blir det här en riktig hälsomåltid. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Broccolipesto
0,5 stCitron - Eko
2 krmChiliflakes
3 krmSalt
1 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
30 gParmesanost
25 gPumpakärnor
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBroccoli Färsk
Laxpasta
2 krmSalt
0,5 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
250 gLaxfilé
1 stZucchini
Instruktioner
1

Broccolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolibuketterna i ca 2 min. Sila av vattnet men spara 2 msk av kokvattnet.

2

Lägg broccolibuketterna i en matberedare tillsammans med 2 msk kokvatten. Tillsätt pumpakärnor, skalade vitlöksklyftor, grovriven grana padano, basilika, olja, rivet citronskal och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

3

Laxpasta: Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek laxen i olja i en varm panna ca 2 min/sida.

4

Svarva zucchinin till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv eller hyvla långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Blanda zucchinipastan med broccolipeston och lägg upp i skålar. Toppa med bitar av den stekta laxen.

Näringsvärde: 496 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir