Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med zucchinipasta och broccolipesto
Mari Bergman

Lax med zucchinipasta och broccolipesto

30 minEnkelt
383,80 kr
2 portioner79,77 kr per portion
"Spaghetti" på zucchini går både snabbt och lätt att tillaga. Med pesto på broccoli och stekt lax blir det här en riktig hälsomåltid. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Broccolipesto
0,5 stCitron - Eko
2 krmChiliflakes
3 krmSalt Fint
1 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
30 gParmesanost
25 gPumpakärnor
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBroccoli Färsk
Laxpasta
2 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
250 gLaxfilé
1 stZucchini
Instruktioner
1

Broccolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolibuketterna i ca 2 min. Sila av vattnet men spara 2 msk av kokvattnet.

2

Lägg broccolibuketterna i en matberedare tillsammans med 2 msk kokvatten. Tillsätt pumpakärnor, skalade vitlöksklyftor, grovriven grana padano, basilika, olja, rivet citronskal och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

3

Laxpasta: Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek laxen i olja i en varm panna ca 2 min/sida.

4

Svarva zucchinin till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv eller hyvla långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Blanda zucchinipastan med broccolipeston och lägg upp i skålar. Toppa med bitar av den stekta laxen.

Näringsvärde: 496 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir