Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Broccoli Färsk | |
1 tsk | Örtagårds Krydda | |
4 st | Kvisttomater | |
400 g | Fusilli | |
0,5 dl | Standardmjölk | |
280 g | Bacon Skivat | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 dl | Vispgrädde | |
150 g | Riven Gratängost | |
0,5 st | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Gul lök |
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär broccolin i buketter och lägg ner i pastavattnet de sista 3 minuterna av koktiden.
Klyfta tomaterna och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet och fräs tillsammans med löken i en varm panna utan fett. Häll av baconfräset på hushållspapper och låt fettet rinna av.
Sila av pastavattnet och blanda pasta, baconfräs, broccoli och tomat i en ugnsfast form.
Blanda samman grädde, mjölk, örtkrydda och grönsaksbuljongspulver. Slå blandningen över pastan och krydda med svartpeppar efter smak. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen 20 min.
Skölj och strimla salladen. Skala morötterna och skiva ner dem i slantar. Blanda med salladen och ringla över lite olja och vinäger. Servera till gratängen.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria