Gå vidare till huvudinnehåll
Mias pastagratäng med broccoli & bacon

Mias pastagratäng med broccoli & bacon

40 minEnkelt
254,50 kr
4 portioner 28,83 kr per portion
En smarrig pastagratäng med broccoli och bacon. Det bästa? Rätten görs klart i ugnen vilket lämnar tid till annat innan gratängen kan tas ut rykande het och serveras med en fräsch sallad.

1 stBroccoli Färsk
1 tskÖrtagårds Krydda
4 stKvisttomater
400 gFusilli
0,5 dlStandardmjölk
280 gBacon Skivat
1 klyftaVitlök Färsk
1 dlVispgrädde
150 gRiven Gratängost
0,5 stRomansallat
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 stGul lök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär broccolin i buketter och lägg ner i pastavattnet de sista 3 minuterna av koktiden.

2

Klyfta tomaterna och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet och fräs tillsammans med löken i en varm panna utan fett. Häll av baconfräset på hushållspapper och låt fettet rinna av.

3

Sila av pastavattnet och blanda pasta, baconfräs, broccoli och tomat i en ugnsfast form.

4

Blanda samman grädde, mjölk, örtkrydda och grönsaksbuljongspulver. Slå blandningen över pastan och krydda med svartpeppar efter smak. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen 20 min.

5

Skölj och strimla salladen. Skala morötterna och skiva ner dem i slantar. Blanda med salladen och ringla över lite olja och vinäger. Servera till gratängen.

Bild:

Linnea Swärd