Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 1 tsk | Örtagårds Krydda | |
| 4 st | Kvisttomater | |
| 400 g | Fusilli | |
| 0,5 dl | Standardmjölk | |
| 280 g | Bacon Skivat | |
| 1 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 150 g | Riven Gratängost | |
| 0,5 st | Romansallat | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Gul lök | |
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär broccolin i buketter och lägg ner i pastavattnet de sista 3 minuterna av koktiden.
Klyfta tomaterna och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet och fräs tillsammans med löken i en varm panna utan fett. Häll av baconfräset på hushållspapper och låt fettet rinna av.
Sila av pastavattnet och blanda pasta, baconfräs, broccoli och tomat i en ugnsfast form.
Blanda samman grädde, mjölk, örtkrydda och grönsaksbuljongspulver. Slå blandningen över pastan och krydda med svartpeppar efter smak. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen 20 min.
Skölj och strimla salladen. Skala morötterna och skiva ner dem i slantar. Blanda med salladen och ringla över lite olja och vinäger. Servera till gratängen.
Bild:
Linnea Swärd

67,80 kr /kg

783,33 kr /kg

71,90 kr /kg

31,90 kr /kg

13,97 kr /l

102,26 kr /kg

189,50 kr /kg

69,00 kr /l

170,00 kr /kg

110,83 kr /kg

19,67 kr /kg

1 014,71 kr /kg

3,99 kr /l