Snabb köttfärsgryta med mjukt bröd
Mari Bergman

Snabb köttfärsgryta med mjukt bröd

30 minEnkelt
308,50 kr
4 portioner35,36 kr per portion
En gryta på köttfärs är snabbfixat men minst lika gott som ett långkok, och snabb mat är rätt viktigt en vardagskväll när alla är hungriga eller hur?

Gryta
1,5 tskSalt Fint
1 mskTomatpuré
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 tskBasilika - torkad
1 stGul lök
390 gVita Bönor Stora
390 gKrossade Tomater
390 gKikärtor
3 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 stKöttbuljong
500 gKöttfärs - Nöt
1 dlVatten
1 stRöd Paprika
Tillbehör
300 gBaguette
150 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.

3

Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.

Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.

Näringsvärde: 577 KCAL 38g Protein 20g Fett 56g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd