Lättlagad tom kha tofu
Mari Bergman

Lättlagad tom kha tofu

30 minEnkelt
290,30 kr
4 portioner45,20 kr per portion
Ett fantastiskt gott, nyttigt och värmande recept på Tom kha med tofu. Smakerna av ingefära, chili, lime och koriander blir helt fantastiska i soppan. Smaklig måltid!

2 stTomater
1 stBroccoli Färsk
5 dlVatten
800 mlKokosmjölk
2 mskGrönsaksbuljong
2 mskFärsk ingefära
500 gTofu
0,5 mskStrösocker
1 klyftaVitlök Vanlig
500 gVitkål
0,5 stKoriander - färsk
3 mskJapansk soja
2 krmChiliflakes
1 stLime
125 gFärska champinjoner
Instruktioner
1

Tom kha tofu: Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.

2

Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Dela broccolin i mindre buketter.

3

Tillsätt tofu, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.

4

Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min. Smaka av med limeskal- och saft innan servering. Toppa med hackad koriander.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 661 kcal, 19 g protein, 54 g fett, 11 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell