Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Rapsolja | |
Köp hem | ||
75 g | Jordnötssmör, (4 msk) | |
400 ml | Kokosmjölk | |
170 g | Nudlar | |
30 g | Salladslök | |
75 g | Raw slaw |
Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken i olja i en kastrull eller djup stekpanna. Tillsätt chiliflakes, torkad ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, soja, honung och vatten och låt det koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 min.
Tillsätt nudlarna (ej den medföljande kryddpåsen) och låt nudlarna koka färdigt i såsen. Vänd på nudlarna efter 5 minuter om inte nudlarna täcks helt av såsen.
Tillsätt kålmixen när nudlarna är färdigkokta och blanda samman.
Lägg upp jordnötsnudlarna på tallrikar och toppa med strimlad salladslök.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria