Sabaayad
Khadija Mohamud

Sabaayad

50 minEnkelt
0,00 kr
1 portion0,00 kr per portion
Somaliska tunnbröd är perfekta för barnfamiljen att baka tillsammans. De passar till grytor och som mellanmål. Men även till frukost – toppa med nutella och jordgubbar. Receptet ger 8 st bröd. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,055

8 dlVetemjöl
2 mskRapsolja
3,5 dlVatten
1 tskSalt Fint
1 mskStrösocker
Instruktioner
1

Blanda ihop 6 dl mjöl (använd 1-2 dl mjöl till kavling och utbakning), salt, socker och olja i en bunke.

2

Värm vattnet till ljummet och tillsätt. Arbeta ihop degen med en slev.

3

Mjöla din arbetsyta och knåda degen i ca 5 minuter.

4

Dela degen i 8 lika stora bollar och låt dem vila under bakduk i 10 minuter.

5

Kavla ut varje boll till en fyrkant, 15x15 cm. Pensla med lite olja och vik ner den övre delen mot mitten. Vik upp den nedre delen ovanpå. Vik sedan ena sidan av degrektangeln mot mitten och vik den andra sidan så att den hamnar ovanpå. Gör likadant med alla degbollar.

6

Låt dem vila i 10 minuter. Kavla ut degpaketen till fyrkanter igen 20x20 cm.

7

Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Pensla ovansidan med olja innan du vänder brödet. Upprepa tills alla bröd är klara.

Bild:

Simon Bajada