Gå vidare till huvudinnehåll
Rostbiff salsa verde
Mathem

Rostbiff salsa verde

1 t 30 minEnkelt
542,35 kr
10 portioner 47,26 kr per portion
Perfekt rätt när många är bjudna. Den sköter sig själv i ugnen medan du fixar resten av maten.

Salsa verde
2 mskOlivolja
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskFlingsalt
1 stPersilja - färsk
2 mskRödvinsvinäger
2 stBasilika - färsk
2 tskDijonsenap
1,5 dlKapris
Rostbiff
1 tskSvartpeppar Malen
2 tskFlingsalt
1,5 kgRostbiff
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125°. Torka av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Krydda runt om med salt och peppar.

Sätt in en köttermometer, spetsen ska vara i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen ca 1 K timme till en innertemperatur på 55-60°. Ta ut köttet och låt det vila i folie.

Mixa ingredienserna till såsen. Skiva upp köttet och ringla över såsen. Garnera med örter och citron.

Bild:

Linnea Swärd AD: Susanna Livijn Wexell