Gå vidare till huvudinnehåll
37. Ipanne
8W Training

37. Ipanne

20 minEnkelt
405,50 kr
2 portioner 67,20 kr per portion
Italiensk räkpanna med spenat och parmesan.

0,2 dlRiven Parmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
40 gFärsk bladspenat
1 mskPersilja - färsk
30 gSoltorkade Tomater
320 gHandskalade Räkor
0,5 mskItaliensk Salladskrydda
30 gSmör
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
30 mlVitt vin
140 mlVispgrädde
Servering
220 gSparris Grön
Instruktioner
1

Smörstek vitlök och lök gyllene i en stor stekpanna.

2

Lägg i räkorna och stek ett par minuter på varje sida om de är råa. De ska bli ljusrosa men inte överstekas – då blir de torra och tråkiga.

3

Ta upp räkorna men låt löken ligga kvar i pannan. Färdigkokta räkor ska bara ner i såsen efter nästa steg.

4

Häll i grädde, vin, finhackade soltorkade tomater och kryddor. Koka upp.

5

Rör i parmesan och sänk värmen. Sjud några minuter till lagom konsistens.

6

Lägg i persilja, spenat och räkor och låt puttra tills allt är genomvarmt igen.

7

Skölj, ansa och dela sparrisen. Koka några minuter i lättsaltat vatten och servera till räkorna.

Bild:

Jarda Zaoral