Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vegostroganoff | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
300 g | Vegetarisk Korv Chorizo | |
1 dl | Vatten | |
145 g | Soltorkade Tomater | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 tsk | Grönsaksfond | |
1 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 st | Kvisttomater | |
1 st | Gurka | |
2 dl | Basmatiris | |
0,5 st | Huvudsallat | |
1 st | Röd Paprika |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Vegostroganoff: Skiva korven och skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka de soltorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek korv och lök några min. Krydda med basilika och tillsätt grädde, vatten, soltorkade tomater, buljong och tomatpuré. Krydda med salt och peppar och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer. Skölj och finhacka persiljan och strö över stroganoffen vid servering.
Tillbehör: Skölj och skär gurka, tomat och paprika i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Blanda samman i en skål.
Servera vegostroganoffen med ris och sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 783 kcal, 24 g protein, 49 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko