Gå vidare till huvudinnehåll
One pot pasta med chorizo
Mari Bergman

One pot pasta med chorizo

30 minMedel
255,15 kr
4 portioner41,35 kr per portion
Lättlagad och smakrik pastarätt där pastan får koka i chorizosåsen, vilket ger minimalt med disk i köket. Perfekt matlagning för en vardag!

2 stFänkål Färsk
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 stCitron - Eko
300 gChorizo
2 mskKycklingfond
400 gSpaghetti
85 gParmesanost
3 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
5 dlVatten
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
250 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Chorizopasta: Skär korven i tunna halvmåneformade skivor. Skala och riv vitlök, skölj och skiva fänkål.

2

Hetta upp olja i en stor gryta eller djup, vid kastrull. Fräs korven gyllene, tillsätt vitlök och fänkål och fräs i ytterligare några minuter.

3

Tillsätt vin och låt vinet reducera ner till hälften. Tillsätt kycklingfond, citronsaft, vatten, hela cocktailtomater samt salt och peppar efter smak. Lägg på ett lock och låt grytan puttra i 10 min.

4

Tillsätt pastan i grytan och låt pastan koka i grytan så många minuter som förpackningen visar. Rör om då och då. Tillsätt ev. mer vatten mot slutet av koktiden om det behövs.

5

Smaka av med salt och peppar och toppa chorizopastan med parmesanost. Ät och njut!

Näringsvärde: 858 kcal, 39 g protein, 35 g fett, 91 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir