Vegetarisk spaghetti bolognese
Mari Bergman

Vegetarisk spaghetti bolognese

30 minEnkelt
240,60 kr
4 portioner30,00 kr per portion
En lättlagad och familjevänlig rätt där den "vanliga" köttfärsen ersatts med vegetarisk färs. Ett enkelt sätt att äta mer vego i vardagen. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,37

1 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
1 stBasilika - färsk
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 stRödlök
45 gRiven Parmesanost
400 gSpaghetti
2 dlVatten
400 gVegetarisk Färs
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
1 stGrönsaksbuljong
0,5 stZucchini
Instruktioner
1

Spaghetti bolognese: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen i ca 7-8 min.

4

Tillsätt lök, vitlök, zucchini, oregano och basilika och stek ytterligare några min. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, vatten och buljong och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Spaghetti bolognese: Grovhacka basilikan. Sila av pastavattnet och tillsätt pasta och basilika i bolognesen. Blanda om ordentligt och lägg upp på ett fat. Toppa med riven parmesanost.

7

Servera gärna den vegetariska spaghetti bolognesen med en sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 670 kcal, 34 g protein, 15 g fett, 90 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir