Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,25 tsk | Salt Fint | |
400 g | Blomkål Färsk | |
1 msk | Smör | |
220 g | Färsk kycklingfilé | |
0,25 tsk | Torkad gurkmeja | |
Sås | ||
0,5 krm | Chilipulver | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Sesamolja | |
1,5 dl | Gräddfil | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 st | Lime | |
1 tsk | Sesamfrö |
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Mixa hälften av buketterna i en matberedare i 30 sekunder och tillsätt salt och eventuell gurkmeja.
Lägg i resten och fortsätt mixa tills blomkålen fått risstorlek.
Mikra i en tunn glasskål täckt med plastfolie i cirka 5 - 6 minuter eller stek i olja/smör.
Såsen: Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med sesamfrön och chilipulver. Stek kycklingen med salt och papper
Bild:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria