Gå vidare till huvudinnehåll
24. Limerise
8W Training

24. Limerise

20 minEnkelt
254,35 kr
2 portioner32,64 kr per portion
Blomkålsris med kycklingfilé och limesås.

0,25 tskSalt Fint
400 gBlomkål Färsk
1 mskSmör
220 gFärsk kycklingfilé
0,25 tskTorkad gurkmeja
Sås
0,5 krmChilipulver
0,5 mskJapansk soja
1 tskSesamolja
1,5 dlGräddfil
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 stLime
1 tskSesamfrö
Instruktioner
1

Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Mixa hälften av buketterna i en matberedare i 30 sekunder och tillsätt salt och eventuell gurkmeja.

2

Lägg i resten och fortsätt mixa tills blomkålen fått risstorlek.

3

Mikra i en tunn glasskål täckt med plastfolie i cirka 5 - 6 minuter eller stek i olja/smör.

4

Såsen: Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med sesamfrön och chilipulver. Stek kycklingen med salt och papper

Bild:

Jarda Zaoral