Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad primörsallad med buffelmozzarella
Mari Bergman

Rostad primörsallad med buffelmozzarella

40 minEnkelt
251,60 kr
4 portioner 33,00 kr per portion
Lättlagad, matig och så god sallad med sommarfavoriten nummer ett: färskpotatis! Toppa med krämig buffelmozzarella och njut.

Dressing
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
2,5 mskOlivolja
0,5 mskVit balsamvinäger
Topping
200 gMozzarellaost
Primörsallad
300 gFärskpotatis
1 mskOlivolja
1,5 stRödlök
250 gSparris Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
500 gVanliga morötter
225 gBlomkål Färsk, (1 st)
1 krmSalt
90 gRomansallat, (0,5 st)
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Primörsallad: Skölj potatisen ordentligt och dela den i mindre bitar. Skölj eller skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Blanda potatis och morötter på en plåt med lite olja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och dela blomkålen i buketter och skala och klyfta rödlöken. Ta ut plåten efter 15 min och tillsätt blomkål och lök. Blanda om och rosta ytterligare 15 min.

4

Skär bort den nedersta biten på sparrisen och skär den sedan i sneda bitar, ca 5 cm långa. Tillsätt till grönsakerna i ugnen de sista 5 min.

5

Skölj salladen och skär i stora bitar.

6

Dressing: Skölj och finhacka persilja och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt lite salt och peppar.

7

Servering: Ta ut de rostade primörerna och blanda med sallad och dressing i en stor skål. Riv mozzarellan i mindre bitar och toppa din goda sallad med.

Näringsvärde: 417 kcal, 17 g protein, 25 g fett, 28 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell