Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2,5 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
Topping | ||
200 g | Mozzarellaost | |
Primörsallad | ||
300 g | Färskpotatis | |
1 msk | Olivolja | |
1,5 st | Rödlök | |
250 g | Sparris Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Vanliga morötter | |
225 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
1 krm | Salt Fint | |
90 g | Romansallat, (0,5 st) |
Sätt ugnen på 200 grader.
Primörsallad: Skölj potatisen ordentligt och dela den i mindre bitar. Skölj eller skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Blanda potatis och morötter på en plåt med lite olja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 30 min.
Skölj och dela blomkålen i buketter och skala och klyfta rödlöken. Ta ut plåten efter 15 min och tillsätt blomkål och lök. Blanda om och rosta ytterligare 15 min.
Skär bort den nedersta biten på sparrisen och skär den sedan i sneda bitar, ca 5 cm långa. Tillsätt till grönsakerna i ugnen de sista 5 min.
Skölj salladen och skär i stora bitar.
Dressing: Skölj och finhacka persilja och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt lite salt och peppar.
Servering: Ta ut de rostade primörerna och blanda med sallad och dressing i en stor skål. Riv mozzarellan i mindre bitar och toppa din goda sallad med.
Näringsvärde: 417 kcal, 17 g protein, 25 g fett, 28 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
2 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1