Gå vidare till huvudinnehåll
Löjromsägg
Linnea Swärd

Löjromsägg

15 minEnkelt
944,80 kr
1 portion252,62 kr per portion
Ägg hör verkligen påsken till. Ägghalvorna är både lyxiga och enkla att ha på buffébordet eller på påskbordet. Du kan även ersätta löjromen med räkor. Receptet ger 12 st ägghalvor.

Serveras med
50 gLöjrom
0,5 stDill - färsk
Löjromsägg
0,5 stDill - färsk
100 gRiven Västerbottensost
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskVitvinsvinäger
2 dlCreme Fraiche Naturell
6 stÄgg
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Lägg äggen i en kastrull med vatten och koka upp. Hårdkoka i ca 9 minuter. Skölj med kallt vatten och låt äggen svalna helt så blir de enklare att skala.

2

Skala och halvera äggen och gröp försiktigt ur gulorna. Mosa med gaffel och blanda med crème fraiche, ost, vinäger och dill. Smaka av med salt och peppar. Stavmixa om du vill ha smeten helt slät.

3

Spritsa eller skeda ut smeten i ägghalvorna och toppa med löjrom och dill.