Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gryta | ||
200 g | Morötter | |
200 g | Rotselleri | |
250 g | Röd Steklök | |
3 clove | Vitlök | |
500 g | Fläskfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Rosépeppar | |
0,5 tsp | Lökpulver | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
4 dl | Vatten | |
5 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Oxfond | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
1 tbsp | Senap Skånsk | |
150 g | Kantareller | |
50 g | Lingon Fryst |
Skala och skär morötter och rotselleri i mindre bitar. Skala steklöken och vitlöken. Grovhacka vitlöken.
Ansa fläskfilén från hinnor och skär den i 1 cm breda skivor. Salta och peppra köttet runt om.
Hetta upp olivolja och smör i en stor tjockbottnad gryta. Bryn köttet runt om på hög värme. Stek lite i taget så att köttet inte kokar. Lägg över köttet på en tallrik.
Tillsätt lite mer olja och smör i grytan och fräs grönsaker, lök och vitlök tillsammans med krossad roséppar, lökpulver och timjan i ca 5 minuter.
Tillsätt vin, vatten, grädde, fond, soja och senap. Koka upp och sänk sedan värmen, sjud grytan under lock i ca 20 minuter.
Förväll kantarellerna i en stekpanna. Tillsätt en klick smör i slutet och låt kantarellerna få lite färg. Salta och peppra efter smak.
Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det puttra klart i ca 5 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.
Toppa grytan med de stekta kantarellerna och lite färska eller frysta lingon.
Servera gärna grytan med kokt eller pressad potatis.
Photo:
Susanna Blåvarg
13,95 kr /kg
53,90 kr /kg
75,80 kr /kg
217,27 kr /kg
104,00 kr
93,17 kr /L
97,73 kr /kg
559,67 kr /kg
133,11 kr /kg
1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /L
145,00 kr /kg
29,17 kr /kg
34,50 kr
36,95 kr
29,95 kr
33,95 kr
135,80 kr /L
230,56 kr /L
67,90 kr /L