Skip to main content
Salladsmix med salviarostad lök, burrata och äpple
Mari Bergman

Salladsmix med salviarostad lök, burrata och äpple

20 minEasy
239,50 kr
4 portions 34,79 kr per portion
Salt och krämig burrata gifter sig perfekt med sötman från den rostade löken. Servera som en förrätt på en bädd av salladsmix.
Ingredients
Sallad
0,5 tspFlingsalt
1 pc.Gul lök
1 tbspOlivolja
200 gBurrata
1 krmSvartpeppar
1 pc.Purjolök
30 gMandlar rostade
1 pc.Rödlök
60 gSalladsmix
1 pc.Svenska Äpplen
0,5 pc.Salvia - färsk
Salviaolja
1 pc.Citron
0,5 pc.Salvia - färsk
0,5 dlOlivolja
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sallad: Skala löken och dela i klyftor. Dela purjolöken i fyra delar. Lägg löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Strö över finhackad salvia och krydda med salt och peppar. Rosta löken i ugnen i ca 15-20 min.

3

Salviaolja: Värm olja och salviablad i en liten kastrull tills salviabladen är lätt friterade. Ta av från värmen och låt oljan svalna. Tillsätt citronsaft.

4

Sallad: Tärna äpplet.

5

Lägg salldsmixen på ett fat och fördela den rostade löken och burrata över. Toppa med tärnat äpple och hackad mandel. Ringla över salviaoljan och krydda med flingsalt och peppar.

Photo:

Christoffer Skogsmo