Skip to main content
Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd
Mia Troberg

Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd

30 minEasy
449,50 kr
4 portions 61,57 kr per portion
En vacker och fräsch sallad som imponerar på gästerna men är superenkel att göra. Använd laxfilé utan skinn och ben och gärna rostade sesamfrön.
Ingredients
Sallad
2 dlQuinoa
2 pc.Vanliga morötter
1 tbspSesamfrö
4 pc.Salladslök
1 pc.Gurka
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspRisvinäger
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Koriander - färsk
1 tspRapsolja
1 krmSalt
2 tspSesamolja
500 gFärsk laxfilé
2 tbspSesamfrö
0,5 pc.Lime
1 tbspFärsk ingefära
2 tspJapansk soja
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 krmSalt
2 tbspOlivolja
Instructions
1

Skär laxen i 1 cm stora kuber och lägg i en skål. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin fint. Tillsätt ingefära, chili, pressa över limesaft, sesamolja, olivolja, soja och sesamfrön och blanda runt. Låt stå i kylen i en kvart.

2

Koka quinoan.

3

Dressing: Blanda risvinäger, rapsolja och lime. Smaksätt med salt, peppar och hackad koriander.

4

Skär löken och gurkan i tunna skivor och hacka morötterna fint. Blanda ihop i en skål med quinoan och lägg på laxen. Strö över sesamfrön.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 416,4

Protein (g) 26,5

Fett (g) 28,2

Kolhydrater (g) 13,4

Photo:

Linnea Swärd