Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk
Mathem

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

15 minEnkelt
461,60 kr
4 portioner71,27 kr per portion
Läcker fisksoppa med lax och torsk. På bara en kvart har du en lättlagad och god soppa med härlig ton av saffran!

2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 krmSalt Fint
2 dlVatten
150 gHandskalade Räkor
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 gSaffran
3 mskFiskfond
1 tskBasilika - torkad
1 tskTimjan - torkad
300 gLaxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
370 gTorskfilé
1 stPurjolök
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär fisken i 3 cm stora kuber.

2

Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök.

3

Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och purjolök med saffran, timjan och basilika under omrörning i ca 2-3 min.

4

Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 2 min så att vinet reduceras.

5

Tillsätt vatten, fond, grädde och creme fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar.

6

Tillsätt fiskbitarna och låt de sjuda i soppan i ca 4-5 min. Tillsätt räkor och servera meddetsamma. Njut av en fantastisk fisksoppa.

Näringsvärde: 669 kcal, 41 gram protein, 47 gram fett, 10 gram kolhydrater

Bild:

Mia Troberg