Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk
Mathem

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

15 minMedel
315,15 kr
4 portioner 62,81 kr per portion
Läcker fisksoppa med lax och torsk. På bara en kvart har du en lättlagad och god soppa med härlig ton av saffran!
Ingredienser
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 krmSalt
2 dlVatten
140 gHandskalade Räkor
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 gSaffran
3 mskFiskfond
1 tskBasilika - torkad
1 tskTimjan - torkad
300 gLaxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
370 gTorskfilé
1 stPurjolök
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär fisken i 3 cm stora kuber.

2

Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök.

3

Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och purjolök med saffran, timjan och basilika under omrörning i ca 2-3 min.

4

Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 2 min så att vinet reduceras.

5

Tillsätt vatten, fond, grädde och creme fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar.

6

Tillsätt fiskbitarna och låt de sjuda i soppan i ca 4-5 min. Tillsätt räkor och servera meddetsamma. Njut av en fantastisk fisksoppa.

Näringsvärde: 669 kcal, 41 gram protein, 47 gram fett, 10 gram kolhydrater

Bild:

Mia Troberg