Pasta Bolognese på högrev
Linnea Swärd

Pasta Bolognese på högrev

4 tEnkelt
395,45 kr
6 portioner42,36 kr per portion
Att bli bjuden på en mustig, italiensk köttfärssås är som att bli omsluten av en varm, trygg famn. Gör den gärna kvällen innan så smakerna hinner utvecklas.

1,5 dlOxfond
0,5 mskTimjan - torkad
0,5 stBasilika - färsk
900 gHögrev
1 mskVetemjöl
2 dlVispgrädde
4 klyftaVitlök Färsk
1 mskOlivolja
1 200 gKrossade Tomater
3 krmSvartpeppar Malen
2 stVanliga morötter
4 dlRött matlagningsvin
1 stLagerblad
2 stGul lök
3 mskTomatpuré
1 mskMat & Bak Smör
0,5 dlBalsamvinäger
0,5 tskSalt Fint
2,5 dlRotselleri
Servera med
0,5 dlParmesanost
400 gTagliatelle
Instruktioner
1

Putsa högreven från senor och skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka rotselleri, morötter, lök och vitlök.

Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn köttet på hög värme med lite smör och olja. Pudra över vetemjöl och rör om. Lägg sedan köttet åt sidan och fräs grönsakerna i smör och olja i några minuter tills de mjuknat.

Rör ner i tomatpuré stek i ytterligare en minut. Lägg i köttet igen och tillsätt balsamicovinäger och oxfond.

Häll i krossade tomater och vin och lägg i lagerblad. Låt puttra under lock i drygt tre timmar, rör runt då och då så att inget bränner fast i botten.

När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop och blivit såsig är den klar. Tillsätt då vispgrädde och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka basilika och strö på.

Servera med nykokt pasta och färskriven parmesanost.

Bild:

Linnea Swärd & Susanna Livijn Wexell