Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 2 krm | Salt | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 200 g | Tomater | |
| 0,5 tsk | Mynta - torkad | |
| Palak paneer | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 1 msk | Garam Masala | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 450 g | Paneer | |
| 2 msk | Färsk ingefära | |
| 125 g | Färsk bladspenat | |
| 200 g | Tomater | |
| 1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 250 ml | Havrebaserad matlagning | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Palak paneer: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.
Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.
Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme.
Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.
Servera palak paneer med ris och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 701 kcal, 34 g protein, 31 g fett, 67 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

62,78 kr /kg

99,80 kr /kg

29,95 kr

1 150,00 kr /kg

37,18 kr /kg

220,00 kr /kg

139,75 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

135,80 kr /l

19,67 kr /kg

42,00 kr /l

29,17 kr /kg

59,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg

953,13 kr /kg

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg