Lollipopcorn

Lollipopcorn

30 minEnkelt
68,85 kr
4 portioner12,99 kr per portion
Popcorn och marshmallows, salt och sött. Ganska kladdigt, men absolut värt besväret.

300 gMarshmallows
100 gPopcorn
4 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Mikra 100 g popcorn enligt anvisningen på paketet. Lägg dem i en stor skål. Om du använder färdiga popcorn behöver du ca 2 liter.

2

Smält 2 msk smör på svag värme i en kastrull. Lägg i marshmallowsen och rör hela tiden tills de smält. Ringla blandningen över popcornen och rör försiktigt så att allt blandas. Låt vila 5–10 minuter, tills det svalnat, men inte längre – då stelnar det.

3

Smörj in dina handflator med en klick smör, så att inte smeten fastnar på dina händer. Forma bollar av popcornen. Stick i en glasspinne eller träsked i varje boll. Rulla eller doppa dem i hackad choklad, hackade nötter eller strössel medan de fortfarande är kladdiga. Ställ dem att torka i ett glas eller en burk i minst 10 minuter. Förvara i kylen om du inte äter dem direkt.

Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag)