Kyckling i krämig parmesansås med broccoli och ris
Mari Bergman

Kyckling i krämig parmesansås med broccoli och ris

30 minEnkelt
126,85 kr
4 portioner30,48 kr per portion
Superenkel och snabblagad kycklingrätt som är riktigt krämig och god. En riktig vardagsräddare!

Kyckling
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
2 tskTimjan - torkad
0,5 stGul lök
550 gStrimlad kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche - Parmesan & Vitlök
0,5 dlVatten
Tillbehör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 stBroccoli Färsk
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.

3

Tillsätt creme fraiche (smaksatt med parmesan och vitlök) och vatten och låt puttra ihop ca 5 min.

4

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Koka broccoli ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Tillsätt en nypa salt och peppar om du vill.

Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans med ris och broccoli.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 501 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell