Recept | Huvudrätt | Fisk

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

Foto: Sanna Livijn Wexell Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

Ett ljuvligt och lättlagat recept på vit fisk med potatis och gröna ärtor som serveras med en krämig gräddsås med smak av timjan. Vid behov, välj glutenfri fiskfond. (Tastelines matkasse v8 2017) (Tastelines Barnkasse v8 2017) (MatHems familjekasse v7 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

2. Fisk: Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.
3. Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad och hacka ner. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan ca 1 min. Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Det får inte koka, då blir fisken torr. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

4. Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål. Servera fisken med kokt potatis och ärtor.


Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 611 kcal, 34 g protein, 36 g fett, 36 g kolhydrater.

Ca 61,66 kr/port Summa 246,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst