Currykyckling med ris
Mari Bergman

Currykyckling med ris

20 minEnkelt
221,70 kr
4 portioner30,05 kr per portion
Snabblagad kycklinggryta med endast fem huvudingredienser – perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlJasminris
1 krmSalt Fint
2 mskCurry
1 mskKycklingfond
1 tskPaprikakrydda
0,5 mskJapansk soja
Köp hem
550 gStrimlad kyckling
1 stRöd Paprika
1 stRödlök
3 dlVispgrädde
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och strimla paprikan.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingstrimlorna med curry och paprikapulver så att kycklingen får fin färg. Tillsätt lök och paprika och fräs i ytterligare 2 min.

4

Tillsätt grädde, creme fraiche, kycklingfond och soja. Låt kycklinggrytan puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera kycklinggrytan med ris.

Bild:

Nurlan Emir