Brysselkålssallad med brynt smör och rostade hasselnötter
Mari Bergman

Brysselkålssallad med brynt smör och rostade hasselnötter

20 minEnkelt
93,80 kr
8 portioner6,50 kr per portion
Servera brysselkål till julmaten! Ljuvliga smakkombinationer som innehåller allt vad julen önskar. Servera ljummen för bästa resultat. Passar perfekt på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems klassiska julbord. Se alla recept som ingår vårt klassiska julbord här

3 krmSalt Fint
0,5 stDill - färsk
0,5 krmSvartpeppar
1 stCitron - Eko
1 krmFlingsalt
500 gBrysselkål
100 gRomansallat
150 gHasselnötter
75 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till brysselkålen. Koka brysselkålen mjuk i ca 2 min. Sila av vattnet och dela brysselkålen på mitten. Lägg i en bunke.

2

Skölj och finhacka dill. Skölj citronen och riv skalet. Blanda med brysselkålen. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och vänd runt.

3

Skölj salladen och skär bort den nedersta biten. Fördela de hela bladen på ett fat och lägg brysselkålsblandningen över.

4

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och strö över brysselkålen.

5

Bryn smöret i stekpannan tills det är gyllene. Ringla det brynta smöret över brysselkålssalladen precis innan servering.

Servera som ett tillbehör på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir