Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Flingsalt | |
500 g | Brysselkål | |
100 g | Romansallat | |
150 g | Hasselnötter | |
75 g | Mat & Bak Smör |
Koka upp saltat vatten till brysselkålen. Koka brysselkålen mjuk i ca 2 min. Sila av vattnet och dela brysselkålen på mitten. Lägg i en bunke.
Skölj och finhacka dill. Skölj citronen och riv skalet. Blanda med brysselkålen. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och vänd runt.
Skölj salladen och skär bort den nedersta biten. Fördela de hela bladen på ett fat och lägg brysselkålsblandningen över.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och strö över brysselkålen.
Bryn smöret i stekpannan tills det är gyllene. Ringla det brynta smöret över brysselkålssalladen precis innan servering.
Servera som ett tillbehör på julbordet.
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla